Polityka prywatności

Polityka prywatności MIROR

Ochrona prywatnych danych Klientów naszego serwisu jest dla nas sprawą niezmiernie istotną, w związku z czym dokładamy wszelkich starań, aby wszyscy mogli się czuć się bezpiecznie przeglądając nasze strony internetowe i dokonując zakupów w sklepie internetowym miror.pl. Polityka prywatności dotyczy wszelkiego rodzaju informacji prywatnych i danych osobowych zebranych za pośrednictwem stron internetowych w celach dla których są one zbierane i przetwarzane.

 

Przetwarzanie danych osobowych

W celu prawidłowej realizacji umów sprzedaży prowadzonej przez sklep internetowy MIROR, prowadzony pod adresem http://www.miror.pl przez firmę F.H.MIROR Mirosława Witala, ul. Wita Stwosza 23a lok. 13, 40-042 Katowice, przetwarza dane osobowe Klientów, w tym: imię i nazwisko, adres zamieszkania, adres korespondencyjny (jeżeli jest inny niż adres zamieszkania), adres dostarczenia Towaru (jeżeli jest inny niż adres zamieszkania lub adres korespondencyjny),  adres poczty elektronicznej, numer NIP, numer telefonu.

Składając zamówienie w Sklepie, Kupujący wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych dla celów realizacji umowy. Podanie danych osobowych przez Kupującego jest dobrowolne, jednak brak zgody na ich przetwarzanie uniemożliwia zrealizowanie zamówienia przez Sklep. W przypadku wyrażenia przez Kupującego dodatkowych zgód, jego dane osobowe będą przetwarzane przez Sklep w celu informowania Kupującego o nowych Towarach, promocjach i usługach dostępnych w Sklepie.

Dane osobowe są chronione zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2002 roku, Nr 101, poz. 926 ze zm.) w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osób trzecich. Kupujący mają prawo wglądu do swoich danych osobowych, poprawiania ich oraz żądania ich usunięcia. Kupujący ma prawo na każde żądanie uzyskania od Sklepu informacji na temat środków zapewniających ochronę jego danych osobowych. 

Wyrażenie zgody na przetwarzanieprzez MIROR danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na przetwarzanie danych osobowych, uniemożliwia realizowanie transakcji, dostawę zamówień oraz jakąkolwiek komunikację z MIROR. Każdemu użytkownikowi przysługuje prawo wglądu do swoich danych, ich poprawiania i zmiany oraz prawo żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych.

MIROR jest administratorem danych osobowych i przetwarza dane w celu realizacji transakcji, a w przypadku Klientów, którzy wyrażą zgodę na przetwarzanie danych osobowych również w celach marketingowych w tym w celu marketingu własnego. MIROR może powierzać przetwarzanie danych osobowych podmiotom współpracującym, w zakresie niezbędnym dla realizacji transakcji np. w celu dostarczania przesyłek lub przekazywania informacji marketingowych dotyczących MIROR, Klientom, którzy wyrażą zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych. Dane osobowe Klientów nie będą sprzedawane osobom trzecim, w tym w szczególności nie będą przekazywane innym podmiotom, w celu przesyłania materiałów marketingowych osób trzecich.


Konto Klienta

Podczas zakładania konta Klienta prosimy o podanie następujących danych: imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres. Polami wymaganymi dla potrzeb rejestracji konta Klienta są: imię i nazwisko oraz adres e-mail.

 

Newsletter

Klienci mają możliwość subskrybowania naszego newslettera, poprzez podanie adresu e-mail i wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych i przesyłanie informacji handlowych. Poprzez newslettera informujemy klientów o najnowszych ofertach, przecenach, wydarzeniach w MIROR. Każdy użytkownik może w każdej chwili zrezygnować z subskrypcji newslettera klikając link zawarty w otrzymanym newsletterze lub wysyłając e-mail na adres: shop@miror.shoparena.pl

 

Powiadomienie o dostępności produktu

Na życzenie Klientów MIROR przesyła w drodze elektronicznej informacje o dostępności produktów. Warunkiem przesłania takiej informacji jest wyrażenie przez Klienta zgody na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowych o produktach sklepu internetowego oraz przetwarzanie danych osobowych przez MIROR. Podanie danych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na przetwarzanie danych osobowych, uniemożliwia przesłanie informacji o dostępności produktu. 

 

Pliki cookies 

Strona sklepu internetowego MIROR używa plików „cookies". Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Informacje zarejestrowane w plikach cookies są używane m.in. by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach. Każdy klient może zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Jeżeli ustawienia te pozostaną bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci urządzenia. Zmiana ustawień dotyczących plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.

 

Prawo do informacji i odwołania zgody na przetwarzanie danych

Każdy Klient możesz zwrócić się do MIROR w drodze pisemnej lub e-mailowej o udzielenie bezpłatnych informacji dotyczących danych osobowych gromadzonych i przetwarzanych przez MIROR. Klient może również cofnąć swoją wcześniejszą zgodę na przetwarzanie danych osobowych i domagać się zaprzestania przetwarzania danych osobowych. MIROR podejmie wówczas działania niezbędne w celu niezwłocznego i nieodpłatnego zaprzestania przetwarzania danych osobowych oraz ich usunięcia z naszych baz danych. W celu odwołania zgody na przetwarzanie danych skontaktuj się z nami pod adresem: shop@miror.shoparena.pl lub listownie pod adresem: F.H.MIROR Mirosława Witala ul. Wita Stwosza 23a lok. 13, 40-042 Katowice.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl